10 модни трика, които всеки трябва да знае


Всеки от нас се е сблъсквал с неприятни моменти, като например да облечеш бялата си тениска и да видиш жълти петна под ръкавите или да обуеш нов чорапогащник и той веднага да пусне бримка. Предлагаме ви 10 полезни трика, които ще ви помогнат в такива ситуации.

Ако на парти ви полеят с червено вино: Веднага наложете мястото с парче плат или салфетка, напоени обилно с бяло вино. В никакъв случай не търкайте, а просто потупвайте, докато петното изчезне напълно.

Денимът не бива да се пере твърде често, защото избелява. Винаги перете дънките обърнати наопаки. Може да си спестите някое и друго изпиране, като сложите дънковата дреха в торбичка във фризера за една нощ - това ще премахне неприятните миризми.

Новото кожено яке е много твърдо? Няма проблем - сложете го в банята и пуснете гореща вода, която да изпълни с пара помещението - така кожата ще омекне. Облечете го веднага и постойте с него, за да се моделира по тялото ви и да стане удобно за носене.

Дрехите ви са намачкани, но нямате под ръка ютия? Приложете отново трика с банята и парата. Или сложете тънка кърпа и "изгладете" с пресата ви за коса.

Бели петна от дезодорант? Лесно се махат като натъркате мястото с парче кадифе.

Винаги имате драма какво да облечете? Намерете малко свободно време, прегледайте гардероба си и направете няколко комбинации, които ви допадат. Снимайте ги с телефона си - така всяка сутрин няма да губите време с пръст пред гардероба.

Лакът за коса помага срещу бримки на чорапогащник - просто го напръскайте преди обуване.

Мазни петна от кожени чанти и обувки излизат като ги поръсите с бебешка пудра. Оставете за една нощ, а след това просто изчеткайте.

Жълти петна под ръкавите - напръскайте с лимонов сок преди да изперете в пералнята.

Късото ви потниче или блуза постоянно се повдигат? Сложете малко парче тиксо под вътрешната страна на дрехата, така че да залепне за кожата. И проблемът е решен.