4 начина да направите басейн у дома


Всеки иска да бъде удобно и уютно в къщата му. Басейнът придава на апартамента или къщата ви специална атмосфера. Тук можете да се отпуснете или да се забавлявате. Има няколко начина за създаване на басейн у дома.

SPA зона

Това е хидромасажно съоръжение за 7 души. Страхотното е, че ако поставите добра система за филтриране, можете да сменяте водата на всеки шест месеца. Спа басейнът ви помага да се отпуснете. Магазините имат голям избор от басейни, много от тях са миниатюрни и ще се поберат в средно голям апартамент.

zakuzi

Но в този случай не трябва да правите това без помощта на специалист, той трябва поне да изчисли натоварването на подовите плочи. Можете сами да инсталирате такъв басейн. Основното е, че устройството е добре свързано с дренажната система.

Надуваем басейн

Това е най-удобната и безпроблемна опция. Не е необходимо да се почиства, обработва и филтрите за почистване не трябва да се инсталират. Басейн с добро качество ще продължи няколко сезона. Предимството на стационарните конструкции е, че те могат да бъдат преместени на друго място по всяко време.

Съвременните надуваеми басейни са икономични и с високо качество, устойчиви на температури и трудни за пробиване и надраскване.

надуваем басейн

Басейнът е лесен за инсталиране у дома. Достатъчно е да го изпомпате с въздух и да го напълните с вода с необходимата температура.

Най-доброто решение е да го поставите в най-топлото помещение или на слънчевия балкон, ако пространството позволява. Това е добра алтернатива на отиването до морето или реката, когато пътуването не е възможно. Ако е необходимо, такъв басейн може лесно да се транспортира до дачата или да се вземе за пикник.

Филмов басейн

Можете да изградите басейн от обикновена пластмаса. Достатъчно е да увиете стаята й и да я фиксирате към стените с тиксо. За това е препоръчително да изберете малка стая.

филмов басейн

Строителството ще отнеме няколко минути. Можете дори да плувате или да плавате с шнорхел в такъв басейн. Той има повече място от надуваем резервоар. Тази опция обаче не е най-безопасната, затова трябва да се спазват няколко препоръки:

  • Филмът трябва да е стегнат, за да не се скъса. В противен случай водата ще изтече.
  • Водата трябва да се излива бавно и внимателно.
  • Най-голямото предизвикателство е да се отървете от течността. Можете да вземете маркуч с дължина около 3 метра и да го прокарате до водопровод извън къщата. Течността се изпомпва в него от помпа и се излива от домашен леген.

Басейн от кутии

Това е не по-малко интересна опция от предишната, но и безопасна.

За да създадете резервоар, ще ви трябват пластмасови щайги, които можете да си купите в магазина. Каси за бира са перфектни. Преди да ги напълните, трябва да изчислите размера на бъдещата саксия и да определите колко контейнери имате нужда.

Тази опция е идеална за младежки партита, тийнейджърите ще бъдат щастливи. В допълнение към интересния дизайн, басейнът може да издържа на големи натоварвания и може да побере няколко души. Такъв басейн може да се направи както у дома, така и на открито.

басейн от кутии

Пластмасовите кутии са направени под формата на правоъгълен паралелепипед, в който можете бързо да създадете желания дизайн. За да не се разпадне, кутиите трябва да бъдат затегнати с найлонови кабели, а дъното на контейнера трябва да бъде покрито с PVC фолио, в противен случай водата ще тече.

Източник: domsovetoff.ru