Доказано: Високите токчета на жените привличат силния пол


Френско изследване потвърди нещо, в което са убедени повечето жени – високите токове на обувките им въздействат на мъжките сърца.

Проучването е извършено на терен от екип на проф. Николас Геген от Университета на Южна Бретания, а резултатите му се появиха в специализираното издание "Архиви на сексуалното поведение "(Archives of Sexual Behavior).

През 2010 г. учени от Университета в Нортумбрия са провели подобно проучване и стигнали до извода, че практичните обувки с ниски токове може и да са удобни, но не "възбуждат" силния пол. Съответно дамите, които искат да привлекат вниманието на мъжете с елегантни обувки, напразно губят време, пари и усилия – просто мъжете не забелязват с какво е обута жената, те се интересуват много повече от фигурата и пластика на движенията й.

Проф. Геген се усъмнил в правилността на научните заключения и предприел собствени "полеви изследвания"

При първия вариант красива жена моли минаващ край нея мъж да попълни анкета. При втория вариант на теста жената изпуска ръкавицата си, за да се провери дали мъжът ще я вдигне. И в двата случая е установено, че колкото са по-високи токовете на обувките у нежния пол, толкова по-голяма е вероятността за отклик от страна на силния пол.

Николас Геген свята да продължи изследванията, за да провери дали размерът на дамската обувка, походката й и други фактори влияят на мъжете.

Според учения такива проучвания ще помогнат да се изработят препоръки за жените, които се стремят да привлекат екземпляри от противоположния пол. При това тези препоръки може да се използват не само в личния живот, но и в деловото или служебното общуване.