Историята Каролина Херера - синоним на шик и блясък


Каролина Херера произлиза от богато венецуелско семейство и получава образование типично за висшите обществени кръгове в стрната. Когато на 13 години за първи път посещава модно ревю, тя въобще не е познавала жени, които не се обличат с маркови тоалети.

Дефилето, на което присъства е на Кристобал Баленсиага и е придружена от баба си. Въпреки това с дизайнерската си работа започва да се занимава чак на 40 години.

На тази възраст Каролина вече живее в Ню Йорк и опровергава всички онези, които я смятали за дама от висшето общество заблудена в модата. Днес фирмата й е с международен престиж включвайки колекции за висша мода, дамска, мъжка, сватбени рокли, парфюми, декоративна козметика и аксесоари.

В последните 12 години от живота на първата дама на щатите Джаки Кенеди Херера е нейния ексклузивен дизайнер. Сред другите нейни известни клиентки са актрисата Рене Зелуегер и Лора Буш, съпругата на Джордж Буш.

Много често името на 79-годишната дизайнерка е в списъците на най-добре облечените жени, а през 2004 г. получи наградата за най-добър дизайнер за дамска мода от Американския съвет за моден дизайн.

Каролина е известна и с това, че държи тя и колегите й да работят от 9 до 5 часа, като смята, че това е необходимото време, за да се направи всичко, което трябва. "Харесвам идеята за елегантност и обърканост, независимо от това дали става въпрос за дреха или парфюм. И все пак тази обърканост трябва да изглежда много семпло", казва дизайнерката, която е синоним на шик и блясък.