Известни личности, които осъдиха родители си


Делата и семейните въпроси понякога се смесват и нещата рядко преминават гладко. Това е често срещано явление в света на знаменитостите. Проблемите често ескалират до момент, в който се изискват правни действия и родителите се озовават в съда, съдени не от кой да е, а от самите си деца. А ето и някои от най-известните случаи.

Риана

През 2019 г. певицата заведе дело, твърдейки, че баща й Роналд Фенти е експлоатирал името й без нейно разрешение. Той е обвинен в използване на лъжи, за да се привлекат милиони долари от неподозиращи трети страни, като им обещава, че са оторизирани да действат от името на Риана или за това, че тя ще пее на различни места по света. Съдебната битка помежду им се проточва с месеци. Заради извънредното положение и невъзможността Риана да пътува от Лондон до Лос Анджелис, следващото заседание е отменено от юни за септември.

Маколи Кълкин

Едва на 14-годишна възраст Маколи Кълкин се разделя със своите родители след съдебен спор за попечителство над неговите 11 млн. долара. Кит Кълкин кара сина си да работи като актьор още от 4-годишна възраст. Няколко години по-късно хлапето от „Сам вкъщи” вече е милионер. Парите обаче разделят семейството. Наскоро Кит Кълкин казва пред британски таблоид, че не е разговарял със сина си от 15 години и се надява тези, които сега се грижат за парите му, да са точните хора.

Семейство Кардашиян

Сестрите Ким, Клоу и Кортни от фамилията Кардашиян заведоха дело срещу доведената си майка Елън през 2013 година. Причината е продадени страници от дневника на баща им на медиите. В тях Робърт Кардашиян е писал, че биологичната майка на сестрите – Крис Дженър се е държала ужасно с децата си и е изоставяла семейството си, за да прекарва време с любовника си. Трите сестри твърдят, че страниците са фалшиви.

Лиан Раймс

През 2000 година американската певица Лиан Раймс обвинява баща си, че е откраднал над 7 млн. долара от нея в рамките на 5 години. Тъй като тя е била твърде малка тогава, делото е заведено от името на майка й. Съдът установява, че баща й и нейният мениджър са си присвоявали големи суми през годините чрез неетични бизнес практики. Лиан печели делото, а през 2011 година дори се сдобрява с баща си.

Коби Брайънт

Родителите на Брайънт решават да продадат на търг част от неговите шампионски пръстени и други предмети. Баскетболната звезда не се съгласява и единственият начин да ги спре е като заведе дело срещу тях. Съдът дава разрешение на родителите да продадат само 6 от предметите, сред които стари спортни екипи на Брайънт и др. Общата стойност на продадените артикули е 450 000 долара, с които родителите на Коби си купуват къща в Лас Вегас.

Аарон и Ник Картър

В началото на 2000 година Аарон Картър е в разгара на своята музикална кариера. Само на 16 години той дава под съд родителите си Джейн и Робърт Картър за присвоени над 100 000 долара от неговите пари без позволение. В продължение на 10 години родителите са мениджъри на Аарон и по-големия му брат Ник, емблематичния член на момчешката  банда Backstreet Boys. Малко след като Аарон завежда дело срещу родителите си, Ник също започва дело за прекратяване на професионалните си връзки с тях. През 2013 година става ясно, че той дължи над 3.5 мнл. долара неплатени данъци и се налага да обяви фалит.