Камала Харис по кецове на корицата на "Вог"


Предстоящата поява на Камала Харис в американската версия на списание „Вог“ предизвика критики за това, че изглежда твърде небрежна, както и нейната "изсветлена" кожа, докато екипът на вицепрезидента беше изненадан от избора на снимка за корицата на списанието, съобщава Си Ен Ен.

Много обсъжданото изображение, което може да видите в края на статията, показва Харис в черно яке и кецове „Конверс“ не е това, което тя очаква да се появи на корицата на печатното издание. Източник, запознат с дискусиите, каза, че екипът на Харис е вярвал, че на корицата ще се вижда, че позира в светлосин костюм на златен фон:

Очевидно изтеклото копие от корицата на февруарския брой на изданието, направено на розов и зелен фон, започна да циркулира онлайн в неделя. Снимката моментално предизвика гняв в социалните мрежи, тъй като изглежда слабо осветена и стилизирана, докато други предположиха, че е "неуважителна" към избрания вицепрезидент.

Докато някои потребители на Туитър дори се усъмниха дали изображението е фалшифицирано, „Вог“ го потвърди като истинско, но добави разяснения, като разкри втори вариант за страница, което показва Харис в светлосин костюм на Майкъл Корс на златен фон. Източникът на Си Ен Ен каза, че екипът на Харис се надява това изображение да бъде използвано като основна снимка на корицата и че по-небрежното облекло ще се появи в списанието. Същият източник каза, че екипът на Харис е поискал нова корица, въпреки че печатната версия на списанието е публикувана в средата на декември.

Говорител на „Вог“ не коментира дискусиите между списанието и екипа на избрания вицепрезидент, но заяви в съобщение по имейл, че „Вог“ „харесва снимките, които Тайлър Мичъл прави и чувства, че по-непринуденото изображение улавя автентичната природа. и достъпност на избрания вицепрезидент Харис, което според нас е един от белезите на администрацията на Байдън и Харис“.

„За да отговорим на сериозността на този момент от историята и ролята, която тя трябва да играе за воденето на страната ни, ние ще публикуваме и двете изображения като цифрови корици“.

И двете изображения са направени от Тайлър Мичъл, който стана първият чернокож фотограф, чиято работа се появи на корицата на „Вог Америка“, когато улови Бионсе за броя на списанието от септември 2018 г. Мичъл публикува само една от кориците в Инстаграм: Харис в син костюм. Мичъл не отговори веднага на искането на Си Ен Ен за коментар.

Обяснявайки влиянието зад снимките на корицата, „Вог“ заяви, че ябълково-зеленият и сьомгово-розовият фон са вдъхновени от цветовете на „Алфа Капа Алфа от университета Хауърд, "първото историческо афро-американско общество". В придружаваща статия се казва, че Мичъл е искал да "подчертае дните в колежа на Харис и могъщите жени, които са част от редиците на обществата като „Алфа Капа Алфа“.

В статията се казва още, че изборът на стила на избрания вицепрезидент „е неин“ и че образът „отразява Харис по най-добрия й неформален начин“.

Критиците обаче твърдят, че снимките правят кожата й да изглежда „светла“ и не отговаря на бляскавата естетика на „Вог“. Адвокатът и драматург Уаджахат Али ги определи като „бедствие“, като добави, че главният редактор на „Вог“ Анна Уинтур „сигурно наистина няма чернокожи приятели и колеги“.

Не всички бяха толкова пренебрежителни към непринудения стил на снимките. "Хората се карат за избраната снимка на корицата на вицепрезидента Харис за „Вог“, но ето какво е важно: тя изглежда страхотно, харесват я и корицата подлудява Тръмп и Мелания", пише новелиста Пол Рудник , очевидна препратка към жалбата на президента, че съпругата му все още не се появила на корицата на голямо модно списание като първа дама.

Междувременно, водещият критик на „Вашингтон пост“ Робин Гиван пише, че макар че "в това изображение няма нищо погрешно", при избора на най-небрежната снимка за корицата, "Вог“ открадна розите на Харис".

„Малко чудно щеше да послужи на списанието при решенията му за корица. Нищо на корицата не предизвиква „Уау“. И понякога това е всичко, което черните жени искат, „уау“ от възхищение и тържество за постигнатото "

Дебатът идва малко повече от седмица, преди Харис да даде клетва като първата чернокожа и южноазиатска жена в ролята на вицепрезидент. В приложен подробен профил, публикуван онлайн от „Вог“ в неделя, Харис припомня времето на свикване на изборите и последвалата си реч за победа. Тя също така говори за изменението на климата и протестите за расова справедливост.

Винаги казвам така: мога да бъда първата, която направи много неща ... нека се уверим, че не съм последната “, каза Харис пред репортера Алексис Океово. „Мислех за моите племенници, които ще видят свят, в който една жена е вицепрезидент на САЩ, цветнокожа жена, чернокожа жена, жена с родители, които са родени извън САЩ.“

В друга част от интервюто тя повторя, че COVID-19 ще бъде основният приоритет на администрацията на Байдън-Харис през първите 100 дни.

„Първият подход трябва да бъде контролирането на тази пандемия“, казва тя.