Кание Уест основа партия "Рожден ден"


Кание Уест "наистина вярва", че може да направи САЩ по-добро място като президент, след като през уикенда обяви, че смята да се кандидатира на изборите през ноември тази година.

43-годишният рапър наскоро обяви плана си да се кандидатира за президент на САЩ на предстоящите избори през ноември, а източници заявиха, че изявлението му не е "публична каскада", тъй като той "наистина вярва" може да "направи страната по-добра".

Близък до рапъра негов приятел заяви „US Weekly: ''Кание искрено вярва, че може да направи страната по-добра. Това негово намерение не е рекламен трик или просто опит за създаване на сензация. Той наистина вярва в това''.

По-рано тази седмица Кание даде по-подробна информация за предстоящата си политическа кампания, като разкри, че ще се кандидатира от името на новосформираната от него партия „Рожден ден”. На въпроса как е избрал името за своята политическа партия, той каза: „Защото, когато печелим, всеки ден е като рожден ден“.

Партньор на Кание Уест ще е проповедник от Уайоминг на име Мишел Тидбол, а слоганът на кампанията на двойката е просто: "ДА!".