Кидман с отличие за цялостна кариера на Холивудските филмови награди


Филмът "Черната пантера" спечели топ отличието на церемонията за Холивудските филмови награди, съобщи Контактмюзик.

Никол Кидман, Глен Клоуз и Хю Джакман бяха сред отличените с награди на церемонията.

Кидман - звездата от филма "Големи малки лъжи", получи наградата за цялостна кариера. Петдесет и една годишната актриса заяви, че за нея този приз е изключително признание. Тя обаче увери, че не се е заела с актьорство, за да се стреми да получи награди. "Още от детството си исках да стана актриса - поясни Кидман. - Всичко започна в училище, след това посещавах театрален институт и продължих по този път, който ме отведе до най-прекрасните места и ми даде толкова много."

Петдесет годишният Хю Джакман спечели наградата за най-добър актьор за "Водачът", а 71-годишната Глен Клоуз - наградата за най-добра актриса за "Съпругата".

В поддържащите актьорски категории отличия получиха Тимъти Шаламе за "Прекрасно момче" и Рейчъл Вайс за "Фаворитката".

Церемонията се състоя в "Бевърли Хилтън хотел" в Бевърли хилс. "Черната пантера" получи наградите за най-добър филм и за сценография.

Аманда Стенбърг, снимала се в "The Hate U Give", и звездата от "BlacKKKlansman" Джон Дейвид Уошингтън спечелиха награди в категориите за актьорски пробив.

Деймиън Шазел, заснел "Първият човек", получи отличието за най-добър режисьор, което му бе връчено от актьора Райън Гослинг.