Комикът Кевин Харт се оттегля като водещ на Оскарите


Само няколко дни, след като обяви, че ще води церемонията по награждаването на филмовите награди "Оскар" през 2019 г., комедийният актьор Кевин Харт се оттегли.

Повод за това станаха негови хомофобски коментари

Харт, който в миналото е публикувал в социалните мрежи шеги и коментари по адрес на хората с различна сексуалност многократно се е извинявал за своите действия. Сега обаче те отново излязоха на дневен ред, след обявяването му за водещ на филмовите награди.

"Взех решение да се откажа от ролята на водещ в „Оскар“-ите в края на тази година, защото не искам вниманието да бъде съсредоточено срещу мен в нощта, в която ще бъдат почетени много невероятни и талантливи творци", обясни комедианта, извинявайки се отново за изявленията си в миналото относно на сексуалните малцинства.

91-та церемония по връчване на „Оскар“ за филмови постижения през 2018 г. ще се състои на 24 февруари 2019 г. в "Долби тиатър" в Холивуд. Организаторите сега са изправени пред предизвикателството да намерят нов водещ на събитието, което било трудна задача. Оказало се, че звездите предпочитат да бягат от тази отговорност...