Лунно затъмнение в Козирог - какво ни чака?


Предстои трето лунно затъмнение за тази година. То ще се случи на 5 юли в 04:31 GMT. Регионите, от които ще може да се наблюдава, са Северна и Южна Америка, Антарктида, Западна и Южна Европа и Африка.

Този път частичното лунно затъмнение ще е в знака Козирог.

Според астролозите в този период се случват особено важни събития при хората, чиито хороскопи съвпадат с точката на затъмнението.

Затъмнението през уикенда ще се случи по оста Рак-Козирог. Тези зодиакални знаци са отговорни за най-важните области от нашия живот. Ракът се свързва с дома и семейството, а козирогът - с работата и кариерата.

На 5 юли ще има е Пълнолуние. Ретроградният Меркурий все още продължава да се движи в знака Рак, което не предполага особен оптимизъм.

От гледна точка на астрологията Луната е свързана с миналото – онова отминало и напълно забравено. Затъмнението ще повдигне събития, чиито корени се крият някъде в миналото. Всички нещастия от този период ще се дължат на грешен избор .

Затъмненията влияят върху емоционалното ни състояние. Те могат да ни направят по-нервни, раздразнителни и чувствителни. По-добре запазете някои от мислите и думите си за себе си, за да не кажете нещо, което ще предизвика Вселената.

Затъмнението ще се отрази най-силно на хората от знака Козирог, но и на тези, родени под знаците Рак, Везни и Овен.

Избягвайте излизането навън по време на затъмнението, за да не попиете негативните енергии, които се очаква да бъдат много силни. Планирайте неща за следващите дни, но не прибързвайте да предприемате някакви действия по време на затъмнението, защото рискът от грешка е голям.

Тези дни имат силни енергии, затова избягвайте да влизате в разправии и спорове.

автор: Мария Николова