Масажирайте пръстите за здраве и спокойствие


Според китайската медицина стресът може да бъде намален, ако масажираме палеца. За да намалим гнева, можем да правим масаж на средния пръст.

Причината чрез масаж на пръстите да въздействаме на емоциите, е, че там се намират нервни окончания, които влияят на вътрешните ни чувства. Така процедурата може да се окаже много по-ефикасна от хапчетата. И то ако въздействаме на пръстите само 5 минути. Препоръчително е по време на масажа да се вдишва и издишва бавно. 

Ако желаете да постигнете баланс на тялото, масажирайте дланта. 

 

 

 

Палец

 Палецът понижава стреса, безпокойството, напрежението. Влияе благотворно върху стомаха и жлъчката. Масажира се при нервност, главоболие и кожни проблеми. 

 Показалец

Показалецът влияе върху страха, анемичността и болките в гърба. Благоприятства дейността на бъбреците и пикочния мехур. Масажира се при храносмилателни проблеми, болки в китките, лактите, раменете, мускулите, гърба и при проблеми със зъбите. 

Среден пръст

Средният пръст е отговорен за намаляването на чевството за разочарованиеу нерешителност, изтощение. Намалява гнева. Благоприятства дейността на черния дроб и жлъчката. Масажирайте го при проблеми със зрението, главоболие в областта на челото, менструални болки, проблеми с циркулацията

Безименен пръст

 Намалява тъгата, страданието, любовните проблеми и благоприятства дишането, работата на белите дробове и дебелото черво. Масажира се при храносмилателни проблеми, аства, шум в ушите, подкожни заболявания. 

Малкият пръст

Намалява преумора, сърдечни проблеми. Въздейства на сърцето, тънкото черво. Масажира се при проблеми с костите или нервите, сърдечни проблеми, кръвно налягане, болки в гърлото, болки в корема.