Модни грешки при носенето на риза


Носенето на мъжка риза изглежда просто, но е необходимо да се спазват някои основни правила, за да изглеждате перфектно. Има няколко често срещани грешки, които се допускат при обличането на тази дреха. Ето няколко съвета, внасящи стил във външния ви вид:

  • Размер

Необходимо е да избирате правилния размер. Ако дрехата се издува, значи е прекалено голяма, опъвате ли копчетата, ви трябва около номер по-голяма. Хубаво е подгъва да стига дупето, така ще сте сигурни, че няма да има оголвания при навеждане.

  • Комбинация с костюм

Внимавайте при цветовите комбинации. Важно е да бъде по-светла от сакото, така тя няма да изпъква прекалено.

  • Цвят

Винаги избирайте цветове подхождащи на Вашия телесен тон. Колкото по-тъмна е кожата, толкова по-ярки и топли цветове можете да използвате в комбинациите си.

  • Височина

Хората с ниска височина е добре да носят по-вталени облекла, в противен случай може да бъде създадена илюзия за дори по-нисък ръст.

  • Неправилно прибиране в панталона

Не е приятно, когато мъжката риза успява да се измъкне и се налага да я намествате целодневно. Добре е да избирате по-дълга, за да не се изважда, когато сядате. Можете да подгъвате при страничния шев, това ще ѝ даде повече устойчивост. 

Има два основни начина за носене на мъжка риза:

  • Класически

Класическият включва прецизно закопчани яка и маншети. Тя се носи с вратовръзка и е прибрана в панталона. По-елегантна визия може да бъде получена при съчетание с елек или пуловер. Този начин на носене спомага за строг и елегантен вид на облеклото Ви. Подходящ е за официални събития и предпочитан като дрес код в много компании за допринасяне на престижа им.

  • Съвременен

Ако използвате съвременния начин, ще изглеждате лежерно. Мъжката риза може да бъде носена извън панталона с разкопчана яка и маншети. Дължината ѝ трябва да бъде около 16 см под талията. Доста актуално е навиването на ръкавите за по-небрежен вид. 

Разбира се съществуват и други варианти, но тези са най-предпочитани от мъжете, желаещи да постигнат стилна визия.

Източник: teodor.bg