Не сте опитвали шампанско с пържени картофки? Време е...


Когато става въпрос за луксозни изживявания, то понякога най-обикновените и евтини храни могат да свършат голямата работа. В случая говорим за манията да се комбинира шампанско не с ягоди, а с пържени картофки.

Хората до толкова са луднали по необикновената комбинация, че миналата седмица дори от Moet&Chandon обявиха картофките за една от най-добрите храни, които си отиват с техните газирани вина.

За чудесната комбинация между картофите и шампанското признават и някои от най-големите сомелиери на световната сцена. "Солта и хрупкавостта на пържените картофи комплиментира чудесно искрящите балончета и цитрувата киселинност на пенливото вино", категорична е специалистката Мари-Кристин Оселин.

Необикновенната хранително-вкусова комбинация вече се предлага като пакет в ресторант в Ню Орлиънс, САЩ. Ръчно изпържени картофки и бутилка пенлив Брут струват 50 или 90$ според големината на порцията.

Така че мили дами, вече знаете какво задължително трябва да опитате. А, нека не се залъгваме - пържените картофки са любими на всички ни. Е, наистина комбинацията не е никак диетична, но понякога може да си позволим да се поглезим, нали..