Ново корги в кралския дом


Британската кралица Елизабет Втора има ново кученце от породата корги, което е получила след трагичната кончина на единия от питомците ú, Фъргъс.

Това съобщава сайтът на сп. „Пийпъл“, позовавайки се на публикация във в. „Сън“.

Според таблоида 6-месечното корги е подарък на 95-годишната кралица от сина ú принц Андрю и дъщерите му, принцесите Биатрис и Юджини. Нейно Величество е получила кученцето миналия четвъртък – на датата, на която покойният ú съпруг принц Филип щеше да навърши 100 години. Херцогът на Единбург почина на 9 април на 99-годишна възраст.

Вестта за новото корги на Елизабет Втора идва само месец след кончината на Фъргъс – едно от двете кученца, подарени на кралицата, докато съпругът ú принц Филип беше в болница по-рано през годината, съобщи БТА.

За Фъргъс се говореше, че е дорги – кръстоска между дакел и корги, и че е бил кръстен на покойния чичо на кралицата, Фъргъс Боус-Лайън, загинал по време на Първата световна война.

Другото кученце, което беше подарено на Нейно Величество заедно с Фъргъс, е кръстено Мик на любимо нейно кътче в близост до замъка Балморал.

Освен Мик и новото кутре, чието име не се съобщава, кралица Елизабет Втора има още едно куче – доргито Кенди.

През годините кралицата е отглеждала повече от 30 кучета. Смята се, че най-новите й питомци са първите, които не са преки потомци на Сюзън – първото корги, подарено ú за 18-ия й рожден ден през 1944 г. от баща ú крал Джордж Шести.

След кончината на доргито ú Вулкан в края на миналата година, Нейно Величество отглеждаше само Кенди.