Отлагат раздаването на наградите "Златен глобус"


Церемонията по раздаването на наградите „Златен глобус“ ще се проведе през февруари 2021-ва, съобщава уебсайтът на организаторите на наградите.

„Обявена е нова дата за 78-ата церемония по връчване на наградите „Златен глобус“ през 2021 г. С радост съобщаваме, че събитието ще се проведе в неделя на 28 февруари 2021 г. Церемонията ще бъде излъчена на живо от телевизионната компания NBC от Бевърли Хилтън в Бевърли Хилс, Калифорния “, се казва в съобщението.

Обикновено наградата се присъжда първата неделя на януари, но решението за отлагането й е било взето заради пандемията от коронавирус.

Наградата „Златен глобус“, връчвана ежегодно от Асоциацията на чуждестранните журналисти, акредитирани в Холивуд, е на второ място след наградата на Оскар по престиж. Отличието се присъжда за постижения от изминалата година в 25 категории, обхващащи киното и телевизията.

Наградата „Златен глобус“ е учредена от осем чуждестранни журналисти през октомври 1943 г., а първата церемония по награждаване се провежда през януари 1944 г. До 1958 г. водещи на събитието са членове на Асоциацията на чуждестранните журналисти, акредитирани в Холивуд. Впоследствие известни изпълнители и професионални телевизионни водещи започнаха да изпълняват тази роля. Победителите се определят от 93 членове на Асоциацията на чуждестранните журналисти, акредитирани в Холивуд.