Отварят киносалоните в САЩ, първата премиера ще е на "Мулан"


Най-голямата верига кина в САЩ, AMC Theatres, ще отвори по-голямата част от киносалоните си на 15 юли.

Това съобщи сайтът на компанията.

„Щастливи сме да ви предоставим възможността заедно да отпразнуваме 100-годишнината на AMC“, се казва в изявление на ръководството на киноверигата, основана през 1920 г.

Според Блумбърг, 450 кина в цялата страна ще започнат да работят, след като бяха затворени в средата на март поради санитарни ограничения, наложени от властите на фона на пандемията от новия коронавирус. Останалите 200 кина ще възобновят работата си през следващите месеци.

В началото кината ще прожектират само стари филми, като постепенно ще върнат работата в обичайния график през следващите 10 дни. Очаква се на 24 юли в кината на AMC да се проведат премиерните прожекции на филма, режисиран от Ники Каро „Мулан“ (Mulan, 2020), продуциран от „The Walt Disney Company“.

В залите, според съобщение на сайта на AMC Theatres, ще се прилагат ограничения за намаляване на вероятността от разпространение на инфекцията. Така броят на местата ще бъде намален с около 30%, почивките между прожекциите ще се увеличат, дезинфекция ще се извършва няколко пъти на ден в залите и другите обществени пространства.

Кафенетата по кината ще намалят менюто, оставяйки само пуканки и безалкохолни напитки. Всички служители ще трябва да носят маски за лице.

" allowfullscreen >