Парижката седмица на модата: Без ревюта и само онлайн


Първата по рода си онлайн Парижка седмица на модата стартира днес с липса на бляскави ревюта заради кризата с коронавируса.

Парижката висша мода и мъжките седмици на модата са слети в едно цяло, като брандовете представят колекциите си чрез заснети филми и клипове, вместо да организират някога екстравагантните шоута.

Вирусът направи невъзможен традиционния формат на представяне на подиума - в помещение , претъпкано с хора под звуците на гръмка музика. Освен това той предизвика безпрецедентен опит за търсене на изход в индустрията и накара дизайнерите, които обикновено не се включват в конфликти, да призоват за революция.

Ив Сен Лоран например се оттегли от Седмицата на модата в Париж, насрочвайки дефилета по-късно тази година.

„Хермес“ обаче не се отказа от мъжките си шоута - които започват в четвъртък - като пусна свой филм в неделя. Ивиците са големия хит на „Хермес“ за мъжете следващата пролет и лято, както и традиционната му кожа, разбира се.

„Диор“ активира тежката артилерия за своето шоу на висша мода, което вероятно ще бъде най-важното събитие днес. Той ще представи филм за мечтани рокли, ръчно изработени, създадени след хиляди часове старателна работа.

Неговият сътрудник италианецът Маурицио Галанте също разчита на кино вдъхновение за шоуто си по-рано днес.

„За нас е голям шанс да стигнем до по-широка публика“, каза той. "И с филм вероятно хората ще са по-концентрирани върху образите, а не върху това кой седи на първия ред", добави той.

" allowfullscreen >