Пчелното млечице – здраве и дълголетие


Пчелното млечице е един незаменим натурален продукт, който в китайската медицина се използва от векове за различни здравни ползи. То се произвежда от пчели работнички, а с него се храни пчелата майка, която е в пъти по-голяма от обикновените пчели, живее много по-дълго от тях и всеки ден снася по 2000 яйца.

Защо е добре да приемате пчелно млечице? Смята се, че то има противовъзпалителни и антибактериални свойства и се използва за лечение на широк спектър от специфични здравни и кожни заболявания. Има богато съдържание на:

29 аминокиселини, липиди и есенциални мастни киселини
-въглехидрати
-витамини В1, В2, В6, В5, С, ниацин, фолиева киселина, желязо и калций
-ацетилхолин (жизненоважен невротрансмитер) и други.
-Има положителен ефект при:

Защита на черния дроб. Никога не подценявайте важността и здравето на черния дроб. Всичко, което приемаме като храна и напитки, преминава през него като през филтър. Редовният прием на пчелно млечице може да помогне за прочистване на черния дроб и за поддържане на неговото добро здраве.


Намалява възпалителните процеси. Редица изследвания са доказали, че хроничното възпаление е една от основните причини за сърдечносъдови и други дегенеративни заболявания, като болестта на Алцхаймер, артрит и дори някои видове рак. Още една добра причина да се доверите на полезните свойства на пчелното млечице.

Пчелното млечице има доказани ползи и при:

-висок холестерол
-импотентност
-хронична умора
-нарушен метаболизъм
-нарушена функция на жлезите с вътрешна секреция
-проблеми с кръвната захар
-при пациенти с диабет
-помага при анемия
-засилва имунната система и много други.

Но ползите за здравето не спират дотук. Смята се, че то е особено важно за женското здраве. Според учени редовният прием на пчелно млечице може да подпомогне женското репродуктивно здраве, като:

-балансира хормоните
-помага при безплодие
-регулира менструацията
-намалява неразположенията, свързани с ПМС
-подпомага процеса на зачеване
-има антистареещ ефект
-прави кожата млада
-помага в борбата със свободните радикали
-повишава либидото и сексуалната потентност
-повишава енергията
Пчелно млечице се предлага под формата на капсули и в течен вариант. Трябва да се правят кратки паузи при курса на прием.

Може да бъде закупено от аптечната мрежа, като там ще ви насочат колко време да го приемате, в какви дози и каква пауза да правите.

Пчелното млечице е пътят към доброто здраве и дълголетие и се съдържа в редица медикаменти и козметични продукти.

Ако имате алергия към мед или други пчелни продукти, добре е да се консултирате с лекар, преди да започнете прием на пчелно млечице.