Пет храни за перфектна лятна кожа и добра форма


Едва ли има някой, който не иска да изглежда перфектно без дрехи. Независимо дали се събличате за себе си или заради някой друг, усещането да бъдеш секси е вътрешна потребност за всеки. Затова е време да преосмислим как се храним и какво вкарваме в тялото си.

Ето и някои от топ храните, които не само ще ви накарат да се чувствате добре в кожата си, но и да изглеждате така.

Колаген

Той е супер важен за добрата коса и блестяща кожа. Колагенът е аминокиселина, която се произвежда естествено в тялото ни, но с напредването на възрастта производството му намалява. Той има ключова роля за засилване на хидратацията и еластичността на епидермиса и костите, което означава по-стегната кожа и по-малко бръчки. Проучванията показват, че той също така стимулира мускулната маса и помага за тонизирани и красиви мускули. Колаген може да се приема като добавка към сутрешното кафе или смути, като за по-добър ефект може да го комбинирате с витамин C.

Зехтин

Не случайно хората, които живеят край Средиземноморието се славят с отлично здраве и прекрасна кожа. Защото те слагат маслиновото масло върху всичко в чинията си. Това им осигурява допълнителни дози витамин Е и К, много антиоксиданти и полезни мастни киселини. А, полезните мазнини са ключ към блестящ външен вид. Освен това има изследвания, които доказват ползите на зехтина срещу болестите на сърцето.

Листа от коприва

Събуждате се често с торбички под очите и задържате вода. Много вероятно това да се случва заради някое незначително възпаление в организма ви. Копривата е натурален диуретик, които изчиства вредните киселини от тялото и мускулите ви. Листата на копривата ще помогнат за детоксикацията на цялата ви вътрешна система, а вие ще изглеждате освежени, здрави и по-силни.

Манго

Неприятният хормон на стреса - кортизол е една от причините за натрупване на мазнини около ханша и талията. И понеже много трудно можем да се избавим от този ежедневен стрес, е добре да подсилим приема на Витамин C, който се бори с нивата на този хормон. Мангото е супер богато на този витамин, затова е добре да си хапвате повече от този екзотичен плод. Освен това, то съдържа и много Витамин Б-6, който ще снабди мозъка ви с големи дози допамин - "причинителя" на усещането за щастие.

Добро месо от пасищни животни

Чистото месо е източник на протеини, които ще ви държат сити и енергични дълго време. Пасищно отглежданите животни имат по-малко мазнини и по-високо съдържание на Омега-3.