Проф. Любомир Стойков представи новата си книга „100 срещи с мен“


Максим Бехар, Ники Кънчев и Юлияна Дончева представиха новата книга на модния критик и университетски преподавател проф. Любомир Стойков.

Тя е озаглавена „100 срещи с мен“ и съдържа избрани негови интервюта, публикувани в едни от най-качествените и престижни печатни издания в периода 1993 – 2018 г.

Премиерата на книгата се състоя по време на традиционното лятно парти на Академията за мода – Summer Fashion Party 2019. Събитието по случай 65-ия рожден ден на популярния естет, журналист и любим професор на няколко поколения студенти по журналистика, връзки с обществеността и моден дизайн, включваше стилен ревю-спектакъл. В него участваха носители на „Златна игла” на Академията за мода, известни и утвърдени модни брандове, както и студенти по мода на проф. Стойков.

При представянето на уникалния труд на професора Юлияна Дончева изтъкна, че чрез него той поставя „цветни щрихи върху черно-белия противоречив български преход“. В своето слово Максим Бехар отбеляза, че може да гарантира за три сигурни неща -  „почтеността, професионализма и ясния изказ на професор Любомир Стойков, придружен с тънко чувство за хумор“. Ники Кънчев пък бе категоричен, че „Любо Стойков е авторитет, без да е диктатор в модата...Слага жалоните, но и самият той е жалон за стил и вкус“.

Сред гостите на премиерата на книгата и ревю-спектакъла на Академията за мода, бяха колеги на проф. Любомир Стойков от академичните среди, както и редица представители на бизнеса, културата, изкуството и медиите.