Топ идеи за градинско парти


Летните дни и вечери са чудесни за градинско парти. Кой не обича барбекю, вкусни салати и прохладни питиета сред зеленина и аромат на свежи цветя...

Предлагаме ви няколко идеи за подготовка, благодарение на които ще се проявите като перфектна домакиня, а гостите ви ще останат повече от доволни. Какви са "съставките" за добро градинско парти? Разбира се вкусна храна, но и добра декорация.

Подгответе масата преди да пристигнат всички

Предварително пребройте гостите си и се убедете, че пред всеки на масата ще има чиния, прибори и чаши. Напълно нагласената маса винаги създава вълнуващо усещане за хората, които влизат.

Изберете цветен сервиз за хранене, които да носи позитивни емоции и разбира се подберете красива покривка в подходящ десен. Когато подредите чиниите и чашите, вече може да се отдадете и на декорацията на самата маса - цветя, свещи и други красиви аксесоари.

Особено празнично настроение ще създадете, ако вместо хартиени, заложите на салфетки от плат. Тук не забравяйте, че бялото е абсолютна класика и най-добре изберете такива салфетки от хубава и мека материя. Имайте подготвени и няколко екстра такива за непредвидени ситуации. 

Какво да сервирате?

Задължително подгответе няколко големи купи различни салати, според броя на гостите, които очаквате. Много подходящи са и различни дипове от сирена и хумус. Ако имате барбекю, то мариновайте в аванс месото и зеленчуците. В случай, че скарата бъде приготвена вътре, то е добре храната да е предварително готова, за да не се налага да влизате да готвите и да лишите присъстващите от домакинското ви присъствие.

Направете отделен кът за чай и сладкиши

Подберете някоя дървена маса, върху която подредете чашите за кафе, чай, приятна за окото захарница. И не забравяйте, че десертите са задължителни за всяко градинско парти - торта, плодов кейк, различни видове кремове и пудинги, както и ядки и плодове.