Трикове за лесно почистване и блестящи огледала у дома


Отпечатъци от пръсти, капки вода, остатъци от паста за зъби. Всеки знае колко неприятно е когато се погледнеш в огледалото в банята и видиш тези досадни петна по него.

Мръсното огледало в банята кара цялото помещение да изглежда непочистено заради отражението.

Ето ви някои трикове за бързо почистване, които ще накарат огледалата в дома ви да заблестят. Някога нашите майки и баби използваха за целта стари вестници, но за съжаление днес мастилото от пресата е различно и оставя още по-неприятни следи по стъклото. Избягвайте да чистите огледалата с домакинска хартия, защото тя обикновено се прави от нискокачествени материали, които ще оставят неприятни малки прашинки върху гладката повърхност.

Използвайте само препарати, предназначени за стъкла

Останалите препарати за почистване на дома могат да наранят повърхността на огледалото или да оставят петна, което само ще затрудни още повече почистването.

Най-подходящи са микрофибърните кърпи, които не само ще изчистят стъклото, но и ще го оставят полирано.

Ако нямате препарат, може да си направите сами такъв, като смесите бял оцет и вода и сложите течността в изпразнения спрей. Може да използвате също така спирт от аптеката. Ако по огледалото има останали следи от сапун, паста за зъби или лак за коса, първо вземете памучено тампонче и ги изтъркайте с малко спирт.

След това напръскайте цялото огледало. Наблегнете повече на търкането с микрофибърната кърпа с минимално количество препарат.

Когато решите, че сте почистили всичко се отдалечете на няколко крачки и разгледайте стъклото от различни ъгли, за да се убедите, че не сте пропуснали някой участък.