Умна тоалетна сигнализира за рак


Новаторската интелигентна тоалетна прави снимки на фекалии и ги изпраща на лекарите за анализ, пише „Дейли Стар”.

Новата технология, която включва компютърен алгоритъм за изследване на изпражненията, е определена като абсолютно новаторска след доказаната й способност й да изпрати материал за анализ до личния лекар, за да я изследва. Учените вярват, че Smart Toilet ще е технология за милиони в здравеопазването. Тя ще може да изследва екскрементите ви с алгоритъм и да предупреди лекаря ви за всякакви проблеми, които биха могли да помогнат нацията да бъде здрава.

Иновативното устройство потенциално би позволило на милиони хора, които несъзнателно живеят с рак на червата, да получат ранна диагностика и лечение.

Технологията може да бъде монтирана в тръбната система на съществуваща тоалетна и да снима тоалетната чиния на човек, докато екскрементите се отмиват в канализацията.

Технологията може да помогне за лечение на редица заболявания на червата.

Създаден е компютърен алгоритъм, който може да определи дали движението на екскрементите е свободно, нормално или запечено и дали в изпражненията има кръв.

Освен че помага за диагностицирането на потенциално смъртоносен рак на червата, технологията може да помогне и при състояния като синдром на раздразненото черво (IBS) и възпалително заболяване на червата (IBD).

Смята се, че около двама на всеки десет души във Великобритания страдат от IBS във Великобритания по шест пъти годишно.