Вижте новата Мис Вселена


26-годишната Андреа Меза се класира първа, изпреварвайки представителките на Бразилия и Перу.

Мис Мексико бе коронована за Мис Вселена в неделя на бляскава церемония, излъчвана по телевизията от Флорида, предаде АФП. Шоуто се върна по малките екрани, след като конкурсът беше отменен през 2020 г. за първи път поради пандемията от коронавируса.

Бившите победителки в конкурса „Мис Вселена“ Чесли Крист, Паулина Вега и Деми-Лий Тебоу (която спечели титлата през 2017 г.) коментираха състезанието, а жури от осем дами определи победителката.

Облечена в ярко червена вечерна рокля, Меза се разплака, минавайки с короната по модния подиум.

Меза победи над 70 състезателки от цял свят в 69-тото издание на конкурса, което се проведе в хотела и казино Hard Rock във Флорида.

В дните преди финалното състезание, Мис Мианмар Тузар Уинт Луин, която влезе в топ 21 на красавиците използва времето си в светлината на прожекторите, за да привлече вниманието към преврата в страната си.

"Нашите хора умират и всеки ден са разстрелвани от военните", каза тя по време на биографичния си видеоклип, който показа личното й участие в протестите за демокрация срещу преврата. "Затова бих искал да призова всички да говорят за Мианмар".

Тя спечели и наградата за най-добра национална носия: по време на този състезателен сегмент тя носеше костюм, украсен с мъниста в традиционни бирмански шарки, носейки табела с надпис „Молете се за Мианмар“.

Вижте обявяването и коронясването на новата кралица на красотата: