Запознайте се със Саманта - стилистката на Били Айлиш и Кейти Пери


През последната година изключително много се говори за стила на Били Айлиш. Младата певица се облича изключително екстравагантно и много далеч от това, което носят нейните връстници. Но, ако мислите, че звездата сама съчетава тоалетите си, които са от последните колекции на Chanel, Gucci, Fendi и тн. - ще ви разочароваме.

Визиите на Били са дело на Саманта Букхарт - известна стилистка, която стои зад редица звездни превъплъщения, независимо дали става въпрос за червения килим, видеоклипове, реклами или концерти.

Саманта е родена в Лондон, но работи изцяло в Лос Анджелис. В модния свят е позната със своя артистичен и новаторски подход, с който облича звездите. Освен за Били Айлиш, тя се грижи за стила на Сиа, Кейти Пери, Кристина Агилера, Киша и дурги.

Веднага щом завършва училище, лондончанката се впуска в професията - нейна приятелка я предлага за асистентка на стилистката на Марая Кери. Освен, че облича звездите, Саманта е и добър художник. Дори за кратко време се колебае по кой професионален път да поеме. "Вече бях работила в Ню Йорк, Италия и в Ел Ей. През 2011 започнах да отделям все повече време на рисуването. Но, в крайна сметка реших, че света на звездите е много по-интересно място да изразяваш креативността си, отколкото върху бялото платно, което ще бъде видяно едва от малцина в някоя галерия", споделя тя.

С Били Айлиш я срещнал общ познат, когато певицата била едва на 14. "Тя се появи облечена в едно огромно пухено бяло яке. Беше убедена, че това е страшно готино и не искаше да го свали за нищо на света, въпреки, че беше горещо около 40 градуса", спомня си стилистката. Саманта смята, че Били е от онези хора, които имат собствен стил. Затова и често се вдъхновява от нейните облекла и в никакъв случай не иска драстично да променя визията й.

Днес Саманта Букхарт редовно работи и фотосесии за някои от най-големите издания като The New York Times, Rolling Stone, Nylon, Billboard, GQ, The New Yorker, Variety.

Снимала е и реклами за брандове като NIKE, MAC Cosmetics, Bershka, Apple Music и Microsoft.