Здравословен шоколдов мус с авокадо


Необходими съставки:

  • 1 добре узряло авокадо
  • 3 супени лъжици кленов сироп
  • 2 супени лъжици какао на прах
  • сок от половин портокал
  • 1 чаена лъжичка ванилов екстракт
  • 60 мл. ядково мляко
  • щипка морска сол
  • пресни горски плодове за сервиране

Начин на приготвяне:

Разполовете авокадото и след като отстраните костилката, извадете "месото" от обелките с помощта на лъжица. Смесете с какаото, портокаловия сок, ванилията млякото и солта, след което сложете в купата на блендера.

Пуснете уреда за около 2 минути, докато се получи лека, кремообразна консистенция.

Готовият пудинг разделете в две купички, които покрийте със стреч фолио и сложете в хладилника да се охладят за поне 2 часа.

Преди да сервирате може да декорирате вашия десерт с горски плодове по избор, а по желание може да разбиете кокосов крем и да украсите с него пудинга като сметана.