Необходими съставки:
- 1 добре узряло авокадо
- 3 супени лъжици кленов сироп
- 2 супени лъжици какао на прах
- сок от половин портокал
- 1 чаена лъжичка ванилов екстракт
- 60 мл. ядково мляко
- щипка морска сол
- пресни горски плодове за сервиране
Начин на приготвяне:
Разполовете авокадото и след като отстраните костилката, извадете "месото" от обелките с помощта на лъжица. Смесете с какаото, портокаловия сок, ванилията млякото и солта, след което сложете в купата на блендера.
Пуснете уреда за около 2 минути, докато се получи лека, кремообразна консистенция.
Готовият пудинг разделете в две купички, които покрийте със стреч фолио и сложете в хладилника да се охладят за поне 2 часа.
Преди да сервирате може да декорирате вашия десерт с горски плодове по избор, а по желание може да разбиете кокосов крем и да украсите с него пудинга като сметана.