Жените харесват мъже с гъста брада


Жените предпочитат мъже с дебел портфейл, любов към животните и… гъста брада. Това показва проучване, проведено в Германия за човешката привлекателност и мъжките и женските характеристики.

Оказва се, че мъжете с определени физически характеристики имат предимство, но и че тези с малко по-дебел портфейл се приемат по-добре. Също така тези, които тренират и тези, които са любители на животните, също са много привлекателни в очите на жените. Но, ако говорим само за физически качества, една от характеристиките привлича почти всички жени.

Изследователите са стигнали до заключение, което мнозина не очакват. Установено е, че 80% от жените се влюбват в мъже, които имат силна, широка и „изваяна“ челюст.

А още по-шокиращо е, че мъжете с дълги и гъсти бради са много по-привлекателни за жените. Обяснението на учение е че голямата брада действа подсъзнателно на жените, подсказвайки им, че мъжът е силен, красив и зрял и че може да ги защитава и да се грижи за тях.

Мъжете, които имат по-меки черти на лицето и по-малка брада, създават впечатление за по-слаби личности, които са плахи и несигурни.