Диктаторът на тюла Giambattista Valli с нова колекция - ВИДЕО


Парижката Седмица на висшата мода продължава с пълна сила, макар и само дигитално. Поредното впечатляващо участие направи Giambattista Valli и неговата котюр колекция за студените месеци на сезон 2020-2021.

Верен на своя стил, италианският дизайнер показва в новата си колекция различни варианти на любимите си тюлени рокли - асиметрични дължини, дълги шлейфове и стотици пластове воали.

Акцент са декорациите от огромни панделки, а Джанбатиста е помислил и за предпазните мерки за дамите, които ще изберат неговите тоалети за светските си изяви.

Повечето от роклите са комбинирани с нежни маски, изработени отново от тюл. Така дизайнера успява да превърне неизбежните предпазни средства като желан аксесоар, защото правят жените да изглеждат като истински цветя.

Макар и италианец по произход, Джанбатиста Вали не крие огромната си любов към Париж, който нарича “La Ville Lumière”. Именно френската столица е инспирирала показаната от него колекция. Червените рокли символизират следите от червило, което оставят сутрин французойките върху белите порцеланови чаши за кафе, черните са реверанс към вечната малка вечерна рокля, розовото напомня за парижките градини с рози, а бялото символизира архитектурата на града.

Моделите умишлено са снимани под определен ъгъл, за да могат фотографиите да предизвикват аудиторията да се вгледа по-внимателно в дрехите.

" allowfullscreen >