Голата истина: Десет звезди, чиято кариера стартира с еротика


Никой не може да оспори факта, че много холивудски звезди са започнали творческата си кариера с филми, в които е трябвало да се покажат както майка ги е родила.

Ето кои са най-известните от тях:

Кармен Електра

Кармен Електра (по рождение Тара Лий Патрик) стана известна с телевизионния сериал „Спасители на плажа“ през 1997 година. Там тя радваше милиони зрители, разхождайки сластното си тяло по бикини из плажа. Заедно с Памела Андерсън Кармен бе призната за най-секси жена в Холивуд. Тази роля на Електра обаче изобщо не е нейния дебют пред камерата.

Тя е забелязана година по-рано през 1996 година, когато участва във филма "Еротични изповеди", където се появява напълно гола.

Катрин Зита-Джоунс

Младата и съблазнителна Катрин изигра главната роля във френския филм "Хиляда и една нощ", където се появява гола, но въпреки това, не е забелязана от световното кино. Но сцената с актрисата, когато тя плува с голи гърди и изсечена фигура на рисувана лодка, оставя безмълвни мъжете. Затова красивата Зита-Джоунс не се поколебала да се съблече на екрана.

Колко е получила Катрин за първата си гола роля в киното, не знаем, но днес тя печели по няколко десетки милиона за участие във всяка лента.

Пенелопе Крус

Тя не обича да играе в еротични сцени. Но, заради страх да не загуби ролята, Пенелопе потъпкала принципите си и се съгласила да играе във филма "Jamón Jamón" от 1992. Според сценария актрисата трябвало да се появи напълно гола в някои сцени.

Няма какво да се лъжем - стройното тяло на примата на испанското кино беше перфектно съчетано с нейния талант и всички любовни сцени изглеждаха чувствени, а не вулгарни. Още повече, че нейн партньор в лентата беше бъдещият й тогава съпруг - Хавиер Бардем.

Наташа Хенстридж

Преди да получи поканата да изиграе главната роля във филма "Видове", тя е просто модел, който не се радва на кой знае каква слава. Но, след появата му на екрана, никой не успява да устои на съблазнителната героиня на Наташа Хенстридж, под чиято маска се е крие чудовище-убиец.

За този филм моделът е получила хонорар от 100 хиляди долара, а следващата й роля в екшъна "Максимален риск" й носи цели 2 милиона! Вярно е, че филмът се оказва неуспешен, а Наташа не се превъръща в холивудска звезда. Но, за сметка на това записва името си в списъка на съвременните секс символи.

Анджелина Джоли

Анджелина Джоли

Днес майка и холивудска легенда, навремето Анджелина имаше изключително луда младост. А, появата на Джоли на екрана чисто гола само доказва, че заради целта си Анджи е била готова на всичко. Говорим за ролята й във филма „Гия“.

Шарлиз Терон

В първия си филм „Два дни в долината“, Шарлиз не се колебае да парадира само по бельо, показвайки отлична фигура. В този случай опитът й като бивш модел е бил добра помощ за Терон, когато в хода на работата се оказва, че трябва да се снима гола и да покаже тялото си.

Между другото, холивудската звезда никога не е отказвала предложения за участие в откровено голи сцени - тя може да бъде видяна както майка я е родила във филмите "Адвокат на дявола" и "Правила на винопроизводителите". По това време Терон вече имаше статут на холивудска звезда.

Деми Мур

Младото момиче Деметрия Гейнс извършва истински подвиг - за кратко време тя се превръща в Деми Мур - голяма холивудска звезда. Но за целта тя е трябвало да участва в откровено порно. Според слуховете бъдещата звезда се е снимала във филми за възрастни, а спечелените 10 хиляди долара тя моментално инвестира в услугите на пластичен хирург.

Няколко операции за коригиране на фигурата дават феноменален резултат: сякаш с магия се появява образът на истинска красавица, чувствена и секси. Ще кажем само "Стрийптиз" - който не е гледал тази класика, задължително да се поправи.

Ума Търман

Ума Търман

Името й означава „даряване на блаженство“. Дадено е на актрисата от нейния баща - Робърт Търман - будист, лично подстриган за монах от Далай Лама. Но чрез светостта на родителите и спазването на много морални норми не можете да си проправите пътя към звездния Холивуд. Ума научава това още на 15-годишна възраст, когато пристига в Ню Йорк с 300 долара в джоба. Тя дълго чака своя звезден час, прехранвайки се с миене на чинии. В първия си филм "Хенри и Джун", Ума най-сетне успява да покаже забележителния си талант на актриса.

И забележителното си тяло - нейната героиня Джун силно скандализира консервативна Америка. Филмът получи статут на "порнография" заради изобилието от голи сцени. Самата героиня не само показа великолепното си тяло: тя успя да предаде духа на  сложния и противоречив свят на известния писател Хенри Милър. Този филм спечели на Търман титлата "секс символ за интелектуалци".

Мадона

За първата си гола фотосесия бъдещата поп кралица получава мизерните десет долара. Но, Мадона имала заветната цел да завладее Холивуд. Понеже първите й филмови творби не получават нужния успех, тя решава да се снима в еротичния трилър „Веществено доказателство“.

Филмът изобилства с изключително явни сексуални сцени и полуголата Мадона. За съжаление, лентата получава отрицателни отзиви от критиците и се проваля в боксофисите. Но, Мадона не се отчайва: от не най-успешната актриса тя се преквалифицира в Кралицата на поп музиката. Не е никак зле...

София Лорен

Малко хора знаят, че легендата на италианското кино стартира кариерата си не къде да е, а във филми за възрастни. Израснала в бедност и лишения, на 15 години София участва в конкурс за красота Мис Италия, където става първа подгласничка на победителката. И бързо започва да получава предложения да се снима в еротични филми. За да помогне на себе си и семейството си, бъдещата звезда се съгласява, а псевдонимът, който използва, е София Лазаро.

Това вероятно й е помогнало много в последствие да изиграе култовата си роля в "Чочарка” - филмът, който променя живота на София Лорен. Еротика, голи сцени, драма - тя се справя брилянтно с ролята и получава "Оскар".