Как лесно да свалим гел-лака си в домашни условия


Извънредното положение завари много от нас преди да успеем да се погрижим за маникюра си. Дамите, които са свикнали да носят гел-лакове със сигурност вече са с израснали нокти, но уви моментът не е подходящ да посетите козметичния салон. Затова сме изправени пред единствената възможност - да се справим сами.

Най-голямата грешка, която може да направите е да започнете да чоплите лака и да го белите. Така вероятно не само ще счупите ноктите, но и ще свалите горния им слой, което ще ги направи много крехки и меки. Ето как в три стъпки да свалите сами вашия гел-лак с минимален риск да увредите нокътната си плочка.

1. Изпилете

С груба пила свалете най-горния пласт от лака. Така ноктите ще станат матови, но по-важното е, че гелът ще се повреди и ще стане уязвим към ацетона, който трябва да го разтвори. Добре, че поне може да си набавите такъв от аптеката.

2. Накиснете добре всеки нокът

Тази стъпка изисква доста търпение. От памук си направете 10 малки топки, които напоете добре в ацетон и поставете върху всеки нокът.  След това ги увийте в метално или стреч фолио и така изчакайте 20-30 минути.

3. Внимателно отстранете гелът

Ако имате късмет, голяма част от лака ви може да се е разтворил и просто трябва да го избършете. Ако има участъци, в които не е се е отделил, тогава отново сложете памуче с още малко ацетон. Най-упоритите петънца изпилете леко с пилата. След това намажете добре ръцете и ноктите с подхранващ крем, за да ги хидратирате.