Кейт и прин Уилям ще прекарат Коледа заедно с Меган и Хари


Независимо от тиражираните от британската преса слухове за крайно обтегнати отношения между херцозите на Кеймбридж и Съсекс, принцовете Хари и Уилям ще прекарат заедно Коледа със своите съпруги.

Това потвърдиха официално от двореца Кенсингтън. Семействата ще се съберат в зимната резиденция на кралицата Сандрингам в Норфолк, където по традиция кралската фамилия посреща светлия празник.

Но, във война ли са наистина Кейт и Меган?

Неотдавна бившата актриса и съпруга й Хари обявиха, че се изнасят от двореца Кенсингтън, който делят заедно с херцозите на Кеймбридж и други членове на семейството.

Таблоидите още тогава заговориха за сложни отношения между съпругите на принцовете, които са се отразили и на връзката между Уилям и Хари. Съвсем по кралски обаче всички заподозрени пазят пълно мълчание и нито потвърждават, нито отхвърлят слуховете. Все по-често от дворцовите среди обаче излиза информация, че Меган Маркъл била изключително претенциозна, поради което голяма част от персонала напускал, за да не работи с нея.

Бившата актриса все още не можела да се примири със строгите порядки и ограничения, в които живее кралското семейство и се опитвала да наложи нов стил, което предизвиквало остър сблъсък с вековните ценности на Уиндзорци. Меган настоявала да има повече право на глас и страдала, че публичното й говорене трябвало да бъде изчистено от лично мнение.

Като капак на всичко това, тя забранила на Хари да участва в традиционен предколеден лов на фазани, тъй като е против безпричинното убиване на животни. Тази намеса в традициите не се нравела на семейството, особено на принц Уилям, който настоявал Меган да не се меси в задълженията на по-малкия му брат като член на кралската фамилия.