Косата ви страда през зимата? Ето няколко начина да я предпазите


Както на кожата, суровото време през зимата влияе зле и на косата. Помислете за наелектризираните кичури и сухия скалп, както и за безжизнените връхчета.

За щастие козметичната индустрия се грижи да създаде продукти, които да вдъхнат живот на косата през студените месеци.

Ето и как да предпазите косата си:

Няма съмнение, че първото нещо, което трябва да направите, е да инвестирате в овлажняващ шампоан и балсам, които ще запазят косъма хидратиран и подхранен. Но освен намирането на добри продукти, тяхното използване също е от голямо значение.

Когато миете косата си, погрижете се да поглезите скалпа с 10-минутен масаж. Това облекчава напрежението и увеличава притока на кръв, което на свой ред довежда до по-здрава коса.

косата

За по-доброто състояние на косата спомага и редовното й третиране с маска или масла, особено в крайчетата, които са по-сухи и са подложени на "изпитания" като допир до зимното палто, шала или триене в завивките през нощта.

Топлината е сред най-големите унищожители на косата. И ако сте човек, който не може да си позволи да избегне топлинното стилизиране, то най-добре е да изберете качествени уреди.

Заложете на сешоар, който саморегулира температурата. Оптималните градуси, които не нанасят щети на косата са 137C.

косата

Не е трудно да изглеждате зашеметяващо всеки ден. Затова не се замисляйте, когато става въпрос да инвестирате в добрия си вид... и бъдете готови да отговаряте на множество въпроси за страхотната си коса.