Мегън и Хари искат раждането на детето им да е тайна


Принц Хари и Меган Маркъл ще отпразнуват раждането на детето си "без много шум" и в тесен семеен кръг.

Това предадоха световните агенции.

Двойката е публикувала изявление, в което се казва, че засега ще пазят в тайна подробностите за раждането на Меган.

"Херцогът и херцогинята от Съсекс са много благодарни за добрите пожелания, които получават от хората в Обединеното кралство и по целия свят, докато се подготвят да посрещнат бебето си. Техни Височества взеха лично решение да запазят в тайна плановете около раждането на бебето си", се казва в изявлението от двореца Кенсингтън.

"Херцогът и херцогинята с нетърпение очакват да споделят вълнуващите новини с всички, но след като вече са имали възможност да отпразнуват събитието в тесен семеен кръг", пише още в позицията на кралското семейство.

По този начин Меган Маркъл нарушава още една кралска традиция. Тя най-вероятно няма да представи новия член на кралското семейство на медиите пред болницата. За първи път това направи лейди Даяна, която гордо представи на медиите и двете си деца - Уилям и Хари, след раждането им. Съпругата на Уилям - Кейт не наруши тази традиция и също се появи пред болничното крило "Линдо" след раждането и на трите си деца, за да отпразнува радостта си с целия свят.

За Хари и Меган това ще е първо дете и появата му на бял свят се очаква всеки момент. От Бъкингамския дворец не са оповестявали официалната дата, предвидена за раждане на детето, но се предполага, че то ще се случи в близките седмици.