Нова мода: вечеря в паркиран самолет


Пандемията накара мнозина да развихрят въображението си и да се опитат да адаптират бизнеса си към настоящите обстоятелства. Японската авиокомпания All Nippon Airways реши да търси втори живот за самолетите, които са на земята поради епидемиологичната обстановка и това е, както се вижда от повече от година, този сектор е един от най-засегнатите от затварянето на граници и ограниченията.

Авиокомпанията е започнала да сервира ястия на борда на Boeing-777, паркиран на летището Ханеда в Токио по-рано този месец, съобщава Би Би Си.. Мус от раци, говеждо филе Вагиу и гъши дроб „фуа гра“ са част от ястията, включени в това меню, които общо могат да достигнат цена до 460 евро.

И въпреки че цената изглежда прекомерна, тя е приета много добре от клиентите, тъй като те са регистрирали поради голямото търсене предварително и са се добрали до списъка на чакащите. Насрочени са 22 гастрономически срещи за този месец и общо 60 души могат да се насладят на храната седейки в самолета. Има две класи - първа, където се сервира най-скъпото меню и клиентът се радва на всички удобства, които това ниво има, и друга в бизнес класа и чието меню е около 230 евро.

В допълнение, социалната дистанция между вечерящите е гарантирана и въпреки че не могат да им предложат развлечения на борда, могат да използват VIP салона, предоставен от авиокомпанията на летището, а също така да получат типичния комплект за удобство, за да пътуват добре.

„Ресторант с крила“, по този начин те са кръстили тази идея, замислена от служителите на авиокомпанията в опит да намерят предназначение на самолета на земята. Но не е единствената компания, която е изготвила подобен план. През октомври Singapore Airlines отвори своя ресторант „A380“, където клиентите могат да вечерят в един от паркираните му самолети. Това преживяване продължи само известно време, но резервациите бяха разпродадени за половин час.

British Airways също реши да диверсифицира поради пандемията и пусна първокласно меню за продажба с цени от 117 до 93 евро.

А наскоро друга авиокомпания обяви, че организира сватби на борда на самолетите си във въздуха.