Пет неща, които не знаете за Пенелопе Крус


Знаете, че тя е испанска актриса, че тя е една от музите на Педро Алмодовар, че е във връзка с Хавиер Бардем. Но знаехте ли, че Пенелопе Крус е помощник на Майка Тереза?

1. Искала да стане балерина

В продължение на 9 години Пенелопе Крус е вземала часове по балетни танци. Даже има белези, които доказват това. "Всички мои пръсти на стъпалата са изкривени", споделя тя пред "Тайм" през 2000-та година. Когато най-сетне решила да стане актриса, танцовите й години й помогнали много. "Ако не се бях научила на дисциплина през всичките тези години в света на танците, щеше да е много, много по-трудно", казва Пенелопе Крус в интервю за Си Би Ес.

2. Става актриса благодарение на Педро Алмодовар

Да, Пенелопе Крус е една от големите музи на Педро Алмодовар. Още преди да започне да се снима за него, тя била очарована от режисьора и по-специално от филма му "Ела, завържи ме!", който я вдъхновява да стане актриса. "Никога не съм била толкова вдъхновена и знаех, че това е, което исках да правя", разказа още Пенелопе пред Си Би Ес. Тя започва да търси агент. След първото прослушване й казват, че е твърде млада: "Върнете се през следващата година". Но се върнах следващата седмица и отново ме върна у дома. Така на 15 години Пенелопе Крус откри агент, преди да играе в първия си игрален филм "Хамон, Хамон" на 17-годишна възраст (където за първи път е на афиш заедно с Хавиер Бардем).

3. Тя е първата испанска актриса, която получава „Оскар“

През 2009 г. Пенелопе Крус печели „Оскар“ за най-добра поддържаща актриса за "Вики, Кристина, Барселона" на Уди Алън. Така тя става първата испанска актриса, която печели престижна златна статуетка. Нека отбележим: Съпругът й Хавиер Бардем също е първият испански актьор, спечелил „Оскар“ за ролята си в "Няма място за старите кучета" на Джоел и Итън Коен през 2008 г.

4. Използва дубльор за "Карибски пирати: В непознати води"

Защото е бременна! В края на четвъртата част от сагата "Карибски пирати" Пенелопе Крус вече е в седмия месец от бременността. За да не се забележи заобленото й коремче, актрисата използва дубльорка за тялото си .... която не е никой друг, а сестра й Моника.

5. Тя е била асистентка на майка Тереза

"Да прекараш една седмица с майка Тереза? Бях по-развълнуван да направя това, отколкото да се снимам в най-големите филми. "Пенелопе Крус е филантроп: тя е в Непал, за да се срещне с тибетски деца или на острови в Тихия океан, за да помогне на децата, пристрастени към наркотиците. Тя също така пътува до Уганда и Индия, за да придружи майка Тереза в клиника с прокажени. "Когато сте там, се чувствате по-полезни, отколкото сте били през целия си живот", споделя още Пенелопе Крус.