Ползи от кокосово мляко за тялото


Млякото се получава чрез изстискване на кокосова пулпа. Понастоящем напитката става все по-популярна сред привържениците на правилното хранене. Консумацията на продукта се използва и от хора, които искат да изчистят тялото от токсини и да отслабнат. Стойността на кокосовото мляко се дължи на голямото натрупване на полезни вещества в състава му.

Химичен състав

Млякото съдържа омега-3 мастни киселини, 6 и 9, поли- и монозахариди, пепел, аминокиселини, ензими, мастни масла, диетични фибри (включително фибри).

Продуктът е богат на органични киселини като лауринова и капринова.Съставът има холин, токоферол, аскорбинова киселина, ниацин (витамин РР), рибофлавин, пиридоксин, тиамин, фолиева киселина, пантотенова киселина, група витамини К.

От микро- и макроелементи трябва да се разграничават калций, магнезий, мед, селен, цинк, фосфор, манган, калий, желязо.

В кокосово мляко захарта се предлага под формата на натурална фруктоза, така че има смисъл да се включи напитка в храната на хората, които губят тегло. В 100 ml. състав се натрупва 163 Kcal. Продуктът не се отлага на забранените места, защото се абсорбира бързо от кръвта и се разпространява в тялото.

100 гр. кокосово мляко се натрупва 14.7 грама. мазнина, 3.9 гр. катерица, 3 гр. въглехидрати. Лесните смилаеми мазнини и растителните протеини могат да наситят организма с 20% от дневните нужди на тези вещества.

Ползи от кокосово мляко

 
  1. Млякото съдържа лауринова киселина, която отговаря за защитните функции на тялото. Тя помага на човек по-лесно да толерира изменението на климата, извън сезона и недостиг на витамини. Лауриновата киселина има бактерицидни и противовъзпалителни свойства, профилактичен гастрит и стомашна язва.
  2. Цитокините имат мощен положителен ефект върху съдовата система, като уплътняват стените на кръвоносните канали. Това намалява вероятността от тромбоза и атеросклероза. Веществата се борят със съществуващи ракови тумори, както и предотвратяват развитието на злокачествени тумори.
  3. Витамините от група В в комбинация с аскорбинова киселина, ретинол и токоферол се считат за естествени антиоксиданти. Веществата са отговорни за подмладяване на телесните тъкани, борещи се с хронична умора. Малайз, въздигащ.
  4. Манганът контролира нивата на кръвната захар. Това действие е необходимо за пациенти с диабет да водят пълен живот. При хората с тази болест инсулиновата зависимост се намалява, тъй като тялото произвежда този хормон сам по себе си.
  5. Фосфорът е отговорен за структурата на костната тъкан. Кокосовото мляко трябва да се консумира от бременни и кърмещи момичета, за да се подпомогне образуването на мускулно-скелетната система на детето. Продуктът показва, че получава всички деца.
  6. Магнезият успокоява нервната система, бори се срещу стресови ситуации, тонизира и успокоява тялото. Дозираното използване на напитката ще доведе психо-емоционалното минало в тон, премахване на раздразнителност и безсъние.
  7. Домашното кокосово мляко облекчава болката в ставите и мускулите. Следователно продуктът трябва да се приема от възрастни хора, спортисти и тези, които работят много физически.
  8. Основното предимство на продукта е липсата на вредни холестероли. Това качество е полезно за хора, които искат да предотвратят заболявания на сърдечния мускул и съдовата система. В същото време напитката премахва холестерола и не позволява да се образува под формата на плаки.
  9. Стискането на кокосовата пулпа нормализира хормоните при мъжете и жените. В първия случай се предотвратяват заболявания на простатата и се нормализира репродуктивната система.Във втората, репродуктивната функция се нормализира, превенцията на безплодието се извършва.
  10. Млякото премахва слуз от дихателните пътища по време на бронхит, пневмония, настинки. Продуктът също улеснява работата на леките пушачи, леко и без стрес разширяващи кръвоносните съдове. Продуктът контролира щитовидната жлеза, профилактичния рак.
  11. Съставът на кокосовите орехи улеснява протичането на заболявания на пикочните и отделителните системи. Млякото предизвиква тонуса на тялото след физическо обучение, психически стрес, обща умора.
  12. Бъдещата майка трябва да се погрижи тялото й да получи необходимите минерални съединения, фибри, органични киселини и витамини. Ако момичето не е алергично към млякото, пиенето на напитката ще е от полза само.
  13. Пулпът от кокосов орех има лек диуретик и холеретичен ефект. Пиенето премахва излишната сол и вода от тялото, като по този начин елиминира подуването на крайниците и тъканите на вътрешните органи.
  14. Продуктът влияе върху образуването на нервната система и скелета на детето, отговаря за предотвратяването на вродени малформации.Млякото стабилизира хормоналния фон на бременното момиче, укрепва ставите и костите си.
  15. Известно е, че по време на носенето на плода бъдещата майка често страда от киселини и запек. Млякото обгръща стомашните стени, премахвайки неприятните симптоми. Питието нормализира изпражненията, почиствайки тялото от отрови и шлаки.
  16. По време на кърменето, нова майка не трябва да изоставя кокосово мляко. Витамини от група В, токоферол и аскорбинова киселина имат положителен ефект върху качеството на млякото. Ще ви бъде по-лесно да се възстановите от раждането, тъй като вероятността от депресия е намалена.

Калцият и желязо са отговорни за образуването на детето. В резултат на това никое дете няма да развие анемия, бебето ще се развие в съответствие с възрастта.

Ползи за бременни и кърмещи жени

Бъдещата майка трябва да се погрижи тялото й да получи необходимите минерални съединения, фибри, органични киселини и витамини. Ако момичето не е алергично към млякото, пиенето на напитката ще е от полза само.

Пулпът от кокосов орех има лек диуретик и холеретичен ефект. Пиенето премахва излишната сол и вода от тялото, като по този начин елиминира подуването на крайниците и тъканите на вътрешните органи.

Продуктът влияе върху образуването на нервната система и скелета на детето, отговаря за предотвратяването на вродени малформации.Млякото стабилизира хормоналния фон на бременното момиче, укрепва ставите и костите си.

Известно е, че по време на носенето на плода бъдещата майка често страда от киселини и запек. Млякото обгръща стомашните стени, премахвайки неприятните симптоми. Питието нормализира изпражненията, почиствайки тялото от отрови и шлаки.

По време на кърменето, нова майка не трябва да изоставя кокосово мляко. Витамини от група В, токоферол и аскорбинова киселина имат положителен ефект върху качеството на млякото. Ще ви бъде по-лесно да се възстановите от раждането, тъй като вероятността от депресия е намалена.

Калцият и желязо са отговорни за образуването на детето. В резултат на това никое дете няма да развие анемия, бебето ще се развие в съответствие с възрастта.

Ползите от кокосово мляко за коса

  1. За да се отървете от пърхот, прекомерно блясък и високо съдържание на мазнини в главата, експертите препоръчват използването на кокосова течност вместо балсами и коса маски.
  2. Доказано е, че млякото предотвратява загубата и активизира растежа, като укрепва структурата. Плюс това означава, че е подходящ за всеки тип коса, дори и с повишена чувствителност към кожата.

 Предимства за кожата

  1. Вземете навика да използвате кокосова течност вместо лосион или мляко за измиване. След няколко процедури състоянието на епидермиса значително ще се подобри.
  2. Кожата ще придобие твърдост, еластичност, влага в тъканите се нормализира. Кокосово мляко премахва признаци на умора на лицето, акне изчезва, сухота,възпаление и признаци на преждевременно стареене.
  3. Съставът предпазва кожата от вредните ефекти на ултравиолетовите лъчи. Ако се прилага върху цялото тяло, ще получите гладък и красив тен. Ефектът от прекомерното излагане на слънце може също да бъде