За какво е полезна морската вода?


разхлажда, но и има редица ползи. Какви?

В морската вода се съдържат повече от 80 жизненоважни елементи, които се намират и в човешкото тяло, като минерални соли, микроелементи и аминокиселини. Но тя е богата и на живи микроорганизми, които произвеждат антимикробни и антибактериални вещества.

Човешкото тяло има естествената способност лесно да усвоява всички тези елементи. В действителност, морската вода съдържа почти същата концентрация на минерали и микроелементи като човешката кръвна плазма.

Ако ви предстои почивка на море, отдайте се на повече забавления във водата. За да ви убедим в нейните ползи, ще споделим и някои любопитни факти.

Според исторически данни, морската вода е била използвана като лек още през 4 в. пр. н. е., също така Хипократ първи започва да използва термина „таласотерапия“ (терапия с морска вода) и е първият, който прилага подобно лечение.

Солта, която се съдържа в морската вода има редица ползи за здравето. Морската сол се използва в много видове масажи на тялото, тъй като спомага за елиминирането на токсините, действа като естествен ексфолиант, но и влиза и в състава на някои козметични продукти.

Друга полза от плуването в морска вода е, че тя има способността да помага на кожата по-бързо да се възстанови, когато е наранена. Водата може да подейства благоприятно и при случаи на атопичен дерматит, розацея, псориазис и екзема.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/za-da-se-razbirame/2016/08/09/za-kakvo-e-polezna-morskata-voda.311703