Домашни маски за лице с грозде


Гроздето е един от плодовете, които съдържат най-много захар, така че ще ви свърши добра работа. Освен, че ще задоволи вашия апетит, то ще ви снабди с много полезни вещества.

 Неслучайно казват, че гроздето е гориво за човешкия организъм. То помага за образуването на гликоген, който пък от своя страна служи като енергиен резерв за мускулите и за цялото ни тяло.

 Освен това в този плод има магнезий, калций, силиций и други. Гроздовите зрънца имат добър запас от витамин С, каротин и витамини от група Б. Заради захарите в състава си, този плод е много хранителен. 

 Наред с всички полезни действия, гроздето е и един чудесен природен козметичен продукт. То е съставна част от редица мазила, а вие можете да си направите такива и у дома.

 За да изгладите и опънете кожата си можете да си направите маска от разполовени и обелени гроздови зрънца. Необходимо е да отстраните ципата и семките, а след това да разнесете месестата част по лицето си. Останете така 15 минути и отмийте.

 

 Ако кожата ви е изгубила своята еластичност ви предлагаме маска от няколко зрънца грозде, направени на каша, 2 чаени лъжички кисело мляко, лъжичка мед и толкова лимонен сок. Тази комбинация трябва да действа поне 20 минути.

 За да подхраните кожата на лицето, може да си направите маска от 10 зърна грозде, 1 ч.л. мед, 2 ч.л. кисело мляко и 1 ч.л. лимонов сок. Обелете гроздовите зърна и си смачкайте с вилица. След това добавете меда, млякото, лимоновия сок. Разбъркайте добре и нанесете на лицето. Оствете да действа за около 20 минути, след което изплакнете с хладка вода.