Синди: Красотата трябва да е забавна


Красотата трябва да е забавна!

Това обяви супермоделът Синди Крауфърд за сп. „People”.

Крауфорд призна, че се е учила от по-малката си дъщеря как да се чувства овластена чрез красотата си.

55-годишната топ манекенка, която има две дъщери – Кая, на 19 и Пресли, на 21 заяви, че, наблюдавайки тийнейджърката Кая, постепенно е променила възгледите си за красотата.

„Това, което обичам у Кая и в цялото тяхно поколение е, че те са много по-склонни да експериментират с външността си. Кая не се страхува да си каже /и да го направи!/:“ Ще си подстрижа косата, ще я боядисам в розово и ще си сложа дълги изкуствени плитки”. А това ми напомня, че цялата тази индустрия за красота не трябва да потиска жените и да отслабва самочувствието им”. Сега Крауфорд също понякога експериментира с различен външен вид, за да се чувства по-самоуверена и да се забавлява.

„Целият смисъл е в това да се възползваме от различни възможности. Това е инструментът, който ни дава увереност. Може да си сложите цветни лещи или ярка очна линия /аз не бих го направила/, но искам да кажа, че красотата трябва да е и забавна”.

Крауфорд, която стартира своя козметична линия „Meaningful Beauty” през 2005 г., се надява, че тя ще помогне на други жени да се почувстват по-уверени в себе си. Тя добави: „Ако имаме късмет, ще остареем. Гледайте на това като на привилегия”.

Източник: БГНЕС