Спилбърг си продава яхтата за 160 милиона долара


Известният холивудски режисьор е обявил за продажба яхтата, която придоби преди единадесет години. Стивън Спилбърг се разделя с едно впечатляващо имущество. Според информация, разкрита от сайта Dirt, 74-годишният режисьор е решил да пусне луксозната си яхта за продажба. Режисьорът на филмите "E.T." и "Джурасик парк" бе купил лодката през 2010 г., използвайки я за лични и професионални пътувания, като я отдаваше от време на време на други известни личности. Сега той иска 160 милиона долара.

Кръстена е "Seven Seas" (за "седемте морета" по света, но също и в знак на почит към седемте деца на продуцента и съпругата му Кейт Капшоу).

Яхтата е на четири нива и по-специално е съставена от седем каюти. Всички тези помещения са оборудвани с легла и гардероби, офис площи и самостоятелни бани. По-голяма VIP каюта, която може да бъде разделена на две отделни партиди, предлага самостоятелен салон, три съблекални и две бани. Спортна зала, прожекционна зала, бар и приемна с роял допълват помещенията. На палубата частна тераса и хидромасажна вана позволяват на гостите да се отпуснат, докато се наслаждават на възвишен изглед към морския хоризонт. Моторните лодки също придружават яхтата, осигурявайки движението на собствениците и техните гости между яхтата и сушата.

По отношение на новините, Стивън Спилбърг скоро ще започне да популяризира най-новия си филм „West Side Story“, който трябва да излезе в края на годината. Първият трейлър на римейка беше представен в края на април.