Очарованието на порцеланa


Сервизът с порцеланова маса по всяко време е принадлежал на наследствени вещи, които са били наследени. Дори преди триста години броят на артикулите в луксозните сервизи може да достигне 100 или повече.

Днес производителите предлагат по-практични комплекти, които ще създадат празнична атмосфера на всеки празник. Но ако искате ексклузивна посуда от най-новите колекции на най-известните производители, препоръчваме ви да закупите елитен порцелан , който ще бъде Вашата семейна стойност в продължение на много години.

Какво да включва?

За хранене в тесен семеен кръг е достатъчно да закупите комплект за 4-6 души. Ако планирате да поканите приятели и познати, ще ви трябват комплекти за 12 или повече души. Стандартните сервизи за маса включва супа, малки, десертни и закуски, ястия с различни размери, купа за салата, купа за супа, контейнери за сол и черен пипер, кана за вода или сок. Освен това комплектът може да включва различни сосове, херинга и други единици.

Какво прави порцелановите и порцелановите ястия толкова уникални?

Висококачественият материал се характеризира с високо съдържание на каолин (бяла глина), кварц и фелдшпат. Този състав осигурява отличителните свойства на порцелана:

  • Висока якост 
  • Топлоустойчивост
  • Леко тегло
  • Непрозрачност на повърхността
  • При леко удряне на съдовете се чува дълго, характерно звънене.

За производството те използват твърди видове порцелан - плътна, устойчива на физически влияния керамика. Гладката повърхност се отличава с ослепително бяло. Най-високите якостни характеристики се демонстрират от костен порцелан, който съдържа изгорено костно брашно. Освен това продуктите от този материал се отличават с по-мек бял цвят, тънкост и полупрозрачност. Дизайнерски характеристики Стилното разнообразие от предмети за сервиране от водещи производители е просто невероятно.

Основните насоки на колекциите са:

Класика

Традиционни форми и луксозен декор, доминиран от дълбоки цветове - злато, тюркоаз, среднощно синьо.

Прованс

Сервизът за порцеланова маса е украсен със сладки пасторални мотиви от бита на село, изображения на билки, цветя, плодове. Цветовата схема е заглушена, спокойна.

Авангард

Сервиране на предмети с необичайни асиметрични или авангардни форми. Доста често те са лишени от всякакъв декор. Отделна линия си струва да се подчертае снежнобялите ястия, чиято повърхност е украсена не с рисуване, а с релефно дантела, текстурирани орнаменти, "антична дантела".

Източник: amstafkomanda.ru