10 лесни начина да освежите интериора си без пари


Ако седите вкъщи и не знаете какво да правите, приятно прекарване! Опитайте да смените домашния си декор. 
Ще ви покажем няколко прости правила за това как да направите малки, но приятни промени във вашия апартамент безплатно.

1. Проект "Пермутация"

Този проект е едновременно лесен и труден за изпълнение. В крайна сметка искам да се убедя в абсолютния успех на събитието. Нека вземем за основа два параметъра: ще премахнем фотьойли, дивани, легла от течения, а зоните за отдих ще бъдат съвместими с ярка светлина . Фокусът ще бъде върху зоните за четене, масата за хранене и комплект мека мебел. Как обичате да се отпускате повече? За игри или разговори? В зависимост от вашата цел, нека зададем различни режими на осветление - фоново и насочено.

Снимка: thinkstockphotos.com
2. Използвайте запаси
 
В почти всеки апартамент има остатъчен склад. Това може да е неизползван дървен материал, торба с винени тапи или неизползвана облицовка като няколко стартирани консервни кутии. Затова се опитайте да ги използвате! Боядисайте чифт столове, вътрешността  на библиотеката  или частта от стената, към която има работна маса .
 
Снимка: thinkstockphotos.com
3. Работа с плат

Ако сте наследили много плат от вашите майки и баби, опитайте се да го приложите в интериора. Шийте завеси , салфетки, калъфи за възглавници  и подлакътници за дивани, майсторете занаяти и работете с парченца. Хоби в полза на дома - ами ако точно това бихте искали да посветите в тези дни на дълга почивка?
Снимка: thinkstockphotos.com
4. Сменете спалното бельо

Белите комплекти се заменят с ярки цветове, особено меки материи и сочни комбинации. Ободряващи и затоплящи нюанси, които да ви помогнат. Повярвайте ми, спалнята може да придобие съвсем нов облик, трябва само да помислите върху спалното бельо, включително, разбира се, покривки, възглавници и допълнителни одеяла, които сега са незаменими.
 
Снимка: thinkstockphotos.com
5. Ръчно изработени правила
 
Всеки запас може да се превърне в декор. Плакати с автографи, филмови плакати. Стари вестници: Изберете пет статия с нелепи или наистина страхотни заглавия и заглавия и ги превърнете в снимки. Има ли три дузини пощенски картички в чекмеджето на бюрото ви? Нека направим колаж! 
 
6. Превес в полза на огледалото

Ако апартаментът има огледало, опитайте се да измислите ново място за него. Какво можем да постигнем? Първо, можем да удвоим пространството. На второ място, светлината. На трето място, да се намери ново място на властта, където ще бъде много по-удобно да се умно. 
 
Снимка: thinkstockphotos.com
7. Включете архитектурния потенциал на апартамента

Арка, колона, перваз, камина - всяка "неудобна" функция може да бъде възпроизведена в полза на случая. Настроики? Маркирайте, докоснете, превърнете в част от системата за съхранение !
 
8. Окачете снимки
 
Превърнете архивите на семейни снимки в декорация на дома. Винтидж рамки  или прости такива ще ви помогнат да съберете изразителен ансамбъл от картини, в които семейството и приятелите ви се усмихват, а вие самите сте млади и безгрижни.

9. Приближете се до природата

Сушени портокали, канела, куп свежи цветя, кошница от елхови шишарки, всеки декор направо от чистия въздух ще бъде страхотно средство за декориране и промяна на вашето жилищно пространство.

Снимка: thinkstockphotos.com

10. Подредете плодовете

 
В целия апартамент могат да се поставят обикновени кутии или живописни кошници с плодове. Напомнете на семейството, че е време да витаминизирате и в същото време да добавите пъстрота и свежест към интериора. Не забравяйте мандарините и лимоните!
 
Всеки от тези методи за промяна може да се превърне в игра и хоби. И е толкова хубаво да поканите гости на греяно вино , покер или добър филм в реновирана, изолирана и уютна къща . 

 Източник: domashniy.ru