3 символа на богатството във фън-шуй


Богатството в къщата се намира на югоизток и може да се активира по няколко начина - вижте как да направите това, използвайки универсалните китайски символи.

Секторът на богатството се нарича още енергиен сектор и чрез активирането на тази зона не получаваме късмет на случайни пари, но укрепваме способностите си, с помощта на които получаваме материални облаги.

Елементът на югоизток е елемент на малко дърво, така че е много добре да има големи цъфтящи растения в тази зона . Освен това елементът на дървото се храни с елемента вода. Следователно фонтаните, водопадите и аквариумите с риби също са много благоприятни тук.

Рибен талисман

Той е много почитан в Далечния изток. Особено ако е шаран. Шаранът е свещена риба, която може да донесе късмет в няколко области на живота едновременно. Според древна легенда шаранът помага на мъдрия старец да преплува езерцето на времето, за да може мъдрият старец да предупреди хората за бъдещето.

Трикрака жаба

Един от най-популярните символи на просперитета е трикраката жаба. Краставата жаба винаги е изобразена с монета в устата - тя символизира богатството. Жабата е засадена с гръб към вратата, така че късметът да влезе в дома ви и няма намерение да го напуска. 

Дърво

За разлика от други елементи, то е живо и расте. Ето защо това е символ на богатството, което трябва да се умножава. Всяко парично дърво може да бъде избрано. Основното е, че ви харесва. Листата на такива дървета са направени от многоцветни камъни или монети. И ако харесвате живи растения, тогава растението Fatty (парично дърво) е подходящо за югоизточния сектор. Листата му са като монети. 

Източник: domashniy.ru