5 попадения от гардероба на мама


Преди да гоните мега-хитови предмети, опитайте да ги потърсите в гардероба на майка си или баба. Настоящата 2021 г. е пълна с тенденции от миналото - за това говорим.

ДЕНИМ МИДИ ПОЛИ

Говорим за дънкова пола от младостта на майка ми - с дължина до коляното, малко по-ниска или малко по-висока, но не мини, с показни шевове, от варен деним, с пачуърк, цепки, ресни и други трикове, които бяха популярни в 80-те години. През зимата можете да я носите със загащен пуловер, плътни чорапогащи и ботуши в духа на времето, както е в погледа на Isabel Marant.

5 попадения от 2021 г., които могат да бъдат намерени в килера на мама (снимка 1)

 

 

САБО

Съдейки по количеството възхищение на наздраве в Instagram след шоуто на Bottega Veneta, тази обувка ще бъде най-големият хит на следващия сезон. Предлагаме обаче да не се закачате за една марка и да се опитате да търсите запушвания от майка си или в платформи за препродажба. Винтидж моделите ще изглеждат дори по-интересни от новите, особено когато се носят за разлика от съвременните неща: плетени мини-рокли и костюми с къси панталони.

5 попадения от 2021 г., които могат да бъдат намерени в килера на мама (снимка 4)

ПРИНТ

Неутилитарните полота с най-дивите модели, които преди няколко години се смятаха за напълно лоши маниери, отново са на мода. На мама или дори баба вероятно е останал поне един от тях - с леопардов принт или някакъв абстрактен модел. Извадете го спешно и го носете с пиджак или кожено яке 

 
5 попадения от 2021 г., които могат да бъдат намерени в килера на мама (снимка 6)

 

ТЪНКА РИЗА

Големите ризи бяха заменени от вталени модели: лаконични или от ирисцентен плат, както през 90-те години. Те са в колекциите на The Row, Nanushka, Bevza, Peter Do и по-достъпни марки като Arket. Според заповедите от онова време ще носим риза с прости неща: с прави дънки или панталони в средната талия.

5 попадения от 2021 г., които могат да бъдат намерени в килера на мама (снимка 7)

ПРАВА ПОЛА ДО КОЛЯНОТО

Ако майка ми е работила в офиса през 2000-те и 10-те години, тя вероятно има няколко бизнес костюма с пола. Якетата можеха да приемат най-неочакваните форми, но полите бяха почти еднакви - тесни (но не и моливи), с дължина до коляното, с процеп в задната част. Опитахме се да повторим нещо подобно в уроците по трудова дейност в училище. По принцип, ако попаднете на такава пола в килера на майка си, попитайте се. Много е подходящ за плетени жилетки, същите вталени блузи и жилетки.

Източник: