Чесново масло с билки


Едва ли има някой, който не обича да си похапва чесновите багети, които се продават замразени в магазините.

Много лесно обаче можем да си ги направим у дома. За целта ще са ни необходими масло, чесън и билки според вкуса. Чесновото масло е вкусно и се приготвя много бързо. Важно е обаче то да бъде меко и на стайна температура. Пресовайте няколко скилидки чесън, а в чопър смелете зелените подправки, които харесвате - пресен розмарин, копър, чесън, босилек - импровизирайте с комбинациите.

Към наситнените билки добавете пресования чесън и маслото и разбъркайте всичко добре. След това разтелете чесновото масло върху стреч фолио и го завийте на руло. Сложете в хладилника да стегне.

Готовото чесново масло намажете върху филийки или багета и ги сложете да се препекат във фурната.

Бързо, лесно и много вкусно!