Царска снаха с награда с защитата на носорозите


Н.Ц.В. Kнягиня Карла, съпругата на княз Кубрат, получи от името на „ANKAWA SAFARI“, организация за опасване на дивите животни в Африка, наградата за устойчив туризъм на списание Airelibre

 

Наградата беше връчена на Княгиня Карла по време на едно от най-големите в света туристически изложения FITUR, което се проведе в края на месец май в Мадрид. Княгинята подпомага дейността на две организации, които работят за опазване на дивата природа в Африка. Едната „Ankawa Safari“ организира сафарита, които целят да запознаят туристите с местните традиции и да ги привлекат да участват в проекти за защита на застрашени от изчезване животни.

Втората организация е „Kifaru Tribe“. Тя работи за защита на африканската фауна. Занимава се с организиране и финансиране на ключови проекти в Африка за спасяване на застрашени животни. Племето Кифару се бори за по-голяма правна защита на застрашените видове: финансира международни програми за закрила, подпомага разследвания под прикритие на престъпления срещу дивата природа, кампании за прекратяване на незаконна търговия с ловни трофеи.

Основоположник и директор на племето Кифару е Дани Сералта, известен авантюрист, който е посветил част от живота си на защитата на най-застрашените животни в Африка.

Източник: kingsimeon.bg