Необходими продукти
- Около 1,5 кг. риба
- 2 супени лъжици рибен сос
- 1 супена лъжица масло
- 1 лимон и
- пера от зелен лук
- 10 бр. гъби шийтаке (сушени)
- 2 скилидки чесън (нарязани),
- 1 супена лъжица пресен джинджифил
- 2 супени лъжици кафява захар
- 2 супени лъжици оцет
- 1 голям домат
- 1 чушка
- 200 гр. моркови
- 60 мл. вода.
Начин на приготвяне
Започнете като накиснете гъбите във вода за 20 минути, след което ги нарежете. Рибата трябва да бъде почистена, като може и да я филетирате. Към нея добавете рибения сос и сложете в тавичка. Запечете я във фурна от двете страни.
Когато рибата хване коричка я покрийте с фолио и оставете във фурната за 30 минути, загрята на 220 градуса. Разтопете маслото в тиган и запържете нарязания чесън и джинджифила за по-малко от минута. Добавете захарта и оцета, а след това и зеленчуците. Разбъркайте и покрийте с капак. Задушете за 3 минути - зеленчуците трябва да останат хрупкави.
Сервирайте горещата риба със зеленчуци, лимон и нарязаните пера лук.