Сладкиш с пъпеш


Съставки

  • ябълки - 1 бр.
  • стафиди - 1 ч.ч.
  • пъпеш - 1 ч.ч.
  • сода- 1 ч.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • бакпулвер- 2 ч.л.
  • брашно- 2 ч.ч. самонабухващо
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ¾ ч.ч.
  • олио - ¾ ч.ч.

 

 

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 190 градуса. Намазнете форма за печене. Смесете захарта с яйцата и олиото, разбийте до получаването на гладка смес.

Пресейте заедно брашното с канелата и содата за хляб. Добавете към яйчената смес и разбъркайте отново. Прибавете нарязаната ябълка, пъпеша и стафидите.

Сипете сместа в приготвената форма за печене и запечете за 20 минути. Намалете фурната на 160 градуса и допечете за още 10 минути или докато сладкишът е напълно готов.

Източник: https://recepti.gotvach.bg/r-34757-Плодов_сладкиш_с_пъпеш