Храни, които да не консумираме в жегата


През лятото трябва много да внимаваме по отношение на всички храни, които похапваме. Някои от тях може и да ни се струват разхлаждащи, но това не винаги значи, че няма да навредят на здравето ни. Ще ви посочим онези храни, които е препоръчително да избягвате лятото, ако не искате да почувствате тежест в стомаха, да ви прилошее или друго неприятно и нежелано състояние. Храните, които НИКОГА да не консумираме в жегата:

Сандвичи и хот – дог

Когато сме на плажа, ние често се възползваме от предложените бързи закуски там. Обикновено става въпрос за сандвичи и хот – дог. Дори да ви се струва добра идея, запомнете, че не е така. След като сме плували или сме били дълго време на слънце, се нуждаем от енергия. Преработените храни нямат никакви хранителни вещества. Много е вероятно да ви прилошее от тях и да се почувствате зле.

Забравете за диетичните сладоледи

Диетичните сладоледи са предпочитани от не малко жени, които много държат на това фигурата им да е перфектна. Те обаче не са никак полезни, тъй като съдържат ксилитол и много други съставки, от които лесно можем да се дехидратираме. Ако ви се похапва сладолед, от който да не напълнеете, изберете сорбе.

Диетични чайове

В никакъв случай не посягайте към чашата с диетичен чай. Това може да се окаже много опасно за здравето ви и да ви дехидратира.

Оранжерийни плодове и зеленчуци

Тъй като оранжерийните плодове са претъпкани с пестициди, най-добре е да си ги закупувате от по-малки био производители. Ако имате от къде да си набавите домашно производство, още по-добре. Това ще ви гарантира, че са изцяло натурални и отглеждани по природосъобразен начин.

Семките на динята

Малко хора знаят, че семките на динята могат да причинят стомашен дискомфорт и да доведат до дехидратиране. През лятото това е един от най-обичаните плодове. Свикнали сме да похапваме динята със семките, но ви препоръчваме от тук нататък да ги премахвате. 

Източник: Actualno.com